האם אתה אוכל כאשר אתה לחוץ או סתם מבואס? אם כן, איזה אוכל אתה זולל?
אוכל גבוה בשומן או פחמימות הוא סוג האוכל אותו אנו נוטים לאכול כאשר אנחנו מוטרדים.
מחקרים מצאו שכאשר נמצאים תחת לחץ רב, נוטים לאכול אוכל פחות בריא, ויותר מלא בשומן, מאשר מצבים בהם אנשים פחות בלחץ.
האם אכילת יתר משמשת כמפחיתה רגשות של לחץ ודיכאון? אנשים בעלי עודף משקל בהחלט חווים מצבי רוח כמו דיכאון. במדגם גדול של יותר מ-40,000 אנשים, אחוז השינויים במצב הרוח היה גבוה יותר אצל אנשים שסבלו מהשמנת יתר, מאשר אנשים בעלי משקל נורמאלי. מחקרים נוספים מצאו שאחוז ניכר של אנשים עם הפרעות אכילה אכלו כתגובה למצבים רגשיים, כמו דיכאון או חרדה.
מחקר אחר בדק אכילה תחת לחץ גם אצל עכברים. כאשר עכברים מוקמו תחת מצב לחץ כרוני (מוקמו תחת מקום עם טמפרטורה מאוד נמוכה), הם בחרו במזון עשיר בשומן וסוכר. התוצאות המעניינות שנמצאו במחקר , הן שעכברים שאכלו את האוכל המנחם, העלו במשקל, ונהיו יותר רגועים כאשר הציבו בפניהם מצב לחץ חדש. זה קידם את החוקרים לחשוד שסוכר ואוכל משמין עוזר להפחית פעילות במערכת הלחץ , וזאת ניתן להשליך לבני אדם.
כולנו לומדים לאכול כתוצאה ממגוון רחב של גירויים סביבתיים – בזמן מסיבות, במהלך סרט, כאשר רואים טלוויזיה, בארוחת חג ארוכה. אנשים בעלי עודף משקל עברו למידה למגוון רחב יותר של גירויים כאלה (פנימיים וחיצוניים), מאשר אנשים בעלי משקל נורמאלי. חרדה, כעס, שעמום ודיכאון עלולים להוביל לאכילת יתר. אכילה לנוכח גירויים אלה מחוזקת, מאחר והטעם של אוכל טעים הוא נעים ובגלל שרמת המתח הנפשי אצל האדם יורדת.
לכן, תחילה ננסה למצוא את נקודות המשבר אשר גורמות לנו לאכילת יתר בעקבות לחץ ולאחר מכן נמצא תחליף בריא יותר לאוכל המשמין – במקום חטיף זמין ומשמין נהפוך את זה לירקות חתוכים. את הירקות יהיה אפשר לחתוך מראש "לעת צרה" ולשלוף בזמן בו יש צורך באוכל רגשי, אך הפעם הוא יהיה בריא יותר ועם פחות רגשות אשם מלווים.